Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 678

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2711 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skogschampinjoner 500.0 gram 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Olivolja 2.0 msk 8%
Tomater 1.0 styck 1%
Vispgrädde 4.0 dl 53%
Vatten 2.0 dl 0%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 23%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Grovhacka svamp. Skala och finhacka vitlök och rödlök. Grovhacka tomat.
- Hetta upp smör och olja i stekkastrull. Lägg i svamp, vitlök och rödlök. Fräs i ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt tomat, grädde och vatten. Salta och peppra enligt egen smak. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mixa med mixerstav.
- Garnera med dill. Servera med gott bröd och ost.
Fler recept inom Svampsoppa
Liknande recept som Skogschampinjonsoppa
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Skogschampinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: