Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 1092

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4368 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 250.0 gram 1%
Brytbönor färska 125.0 gram 1%
Purjolök 4.0 cm 0%
Schalottenlök 4.0 st små 1%
Vispgrädde 1.0 liter 82%
Svampfond konc. } 1.0 dl 1%
Tillbehör:
Matbröd ljust 4.0 skivor 12%
Ger 2 tallrikar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ansa grönsakerna. Öppna bönorna. Skär purjolök och svamp i tunna skivor. Skala och finhacka lök.
- Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på låg värme i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt.
Kockens kommentar
För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.
Fler recept inom Svampsoppa
Liknande recept som Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Skogschampinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: