Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

250.0 

gram

Brytbönor färska

125.0 

gram

Purjolök

4.0 

cm

Schalottenlök

4.0 

st små

Smör till stekning

 

 

 

Vispgrädde

1.0 

liter

Svampfond konc. }

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd ljust

4.0 

skivor

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 1092

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4368 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 421 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 250.0 gram 1%

Brytbönor färska 125.0 gram 1%

Purjolök 4.0 cm 0%

Schalottenlök 4.0 st små 1%

Smör till stekning 0%

 

Vispgrädde 1.0 liter 82%

Svampfond konc. } 1.0 dl 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd ljust 4.0 skivor 12%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (20 min )

  1. Ansa grönsakerna. Öppna bönorna. Skär purjolök och svamp i tunna skivor. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och fond och låt småkoka på låg värme i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt.

Kockens kommentar

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Fler recept inom Svampsoppa

Liknande recept som Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa