Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp

Foto: Medlemsrecept

Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jungfruolja

2.0 

msk

Gul lök

0.5 

styck

Morot liten

1.0 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

Kastanjechampinjoner

200.0 

gram

Hönsbuljong avfettad

2.0 

dl

Körsbärstomater

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Lantbröd ljust

300.0 

gram

Mozzarelline

125.0 

gram

Basilika

1.0 

stjälk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1529 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 285 gram)

Ingredienser

Visa:

Jungfruolja 2.0 msk 16%

Gul lök 0.5 styck 2%

Morot liten 1.0 styck 1%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

Kastanjechampinjoner 200.0 gram 4%

Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%

Körsbärstomater 200.0 gram 3%

Salt och peppar 0%

Lantbröd ljust 300.0 gram 52%

Mozzarelline 125.0 gram 21%

Basilika 1.0 stjälk 0%

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs fint hackad lök, morot och vitlök tills det mjuknar. Tillsätt grovt hackade champinjoner. Låt steka tills allt fått fin färg.
  2. Häll i buljongen. Tillsätt hälften av tomaterna och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
  3. Lägg i resten av tomaterna och låt dem mjukna.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta fyra skivor bröd och lägg i botten på en sopptallrik eller portionsform. Skeda över såsen med svamp och tomater. Toppa med mozzarella och garnera med basilikablad.

Kockens kommentar

Recept och recepttexter av Bo Hagström

Fler recept inom Svampsoppa

Liknande recept som Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp