Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1529 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jungfruolja 2.0 msk 16%
Gul lök 0.5 styck 2%
Morot liten 1.0 styck 1%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Kastanjechampinjoner 200.0 gram 4%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%
Körsbärstomater 200.0 gram 3%
Lantbröd ljust 300.0 gram 52%
Mozzarelline 125.0 gram 21%
Basilika 1.0 stjälk 0%
Skapat av: Fattoria La Parrina
Tillagning
- Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs fint hackad lök, morot och vitlök tills det mjuknar. Tillsätt grovt hackade champinjoner. Låt steka tills allt fått fin färg.
- Häll i buljongen. Tillsätt hälften av tomaterna och låt sjuda på svag värme i cirka 15 minuter.
- Lägg i resten av tomaterna och låt dem mjukna.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rosta fyra skivor bröd och lägg i botten på en sopptallrik eller portionsform. Skeda över såsen med svamp och tomater. Toppa med mozzarella och garnera med basilikablad.
Kockens kommentar
Recept och recepttexter av Bo HagströmFler recept inom Svampsoppa
Liknande recept som Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Skogschampinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: