Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 1329

GBR (GI) / port: 1
Recept: 5316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 2.0 liter 3%
Gul lök 1.0 st stor 1%
Vispgrädde 1.0 liter 68%
Kantarellfond konc. } 2.0 msk 0%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 150.0 gram 21%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Konjak/brandy 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Vitt matbröd 4.0 skivor 6%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Om bisque > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa svampen och skär i skivor. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
- Torrstek svampen i kastrull utan fett. När inget mer vatten kommer ut i pannan tillsätts matfett och lök. Fräs några minuter på medelvärme så att löken blir glansig utan att brynas.
- Tillsätt grädde, fond, och balsamvinäger. Låt småkoka i 15 minuter.
- Tillsätt persilja och mixa med stav tills slät och fin.
- Vispa ner smör. Tillsätt konjak och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Butterfield´s är en restaurang på Sunset Blvd, West Hollywood, känd för denna soppa och för sina brunches. Om man vill, kan hälften av grädden bytas ut mot mjölk. Halvera mängden om soppan skall serveras som förrätt.
Fler recept inom Svampsoppa
Liknande recept som Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Skogschampinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: