Gräddgratinerad rigatoni med fyra ostar

Gräddgratinerad rigatoni med fyra ostar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rigatoni (Barilla)

400.0 

gram

Grädde

5.0 

dl

Svartpeppar grovmald

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Gorgonzola }

75.0 

gram

Parmesan nyriven

75.0 

gram

Taleggio hårdost 26%

75.0 

gram

Provolone

75.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1069

GBR (GI) / port: 17

Recept: 4274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Rigatoni (Barilla) 400.0 gram 33%

Grädde 5.0 dl 42%

Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Gorgonzola } 75.0 gram 6%

Parmesan nyriven 75.0 gram 6%

Taleggio hårdost 26% 75.0 gram 6%

Provolone 75.0 gram 6%

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 240ºC grillvärme.
  2. Koka Rigatoni enligt anvisning på paketet.
  3. Skär Gorgonzola i 1x1 cm bitar. Skär Taleggio och Provolone i 1x3 cm bitar.
  4. Värm grädde i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
  5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Taleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter.
  6. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
  7. Gratinera i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.

    Tips: Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform.

Kockens kommentar

Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med såser med tomat och kött eller ugnsbakad. Läs mer > Om rörpasta.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Den här rätten är skapad i regionen Emilia-Romagna och tanken med den är att den ska binda samman fyra städer genom att använda fyra sorters ostar från olika delar av Italien. Om det skulle vara svårt att hitta Provoloneost och Talleggio kan dessa ersättas med ostar efter eget tycke som har likvärdig karaktär och konsistens, exempelvis Edamer och Brie.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Gräddgratinerad rigatoni med fyra ostar