Remoulad ā la Anne

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Remoulad ā la Anne

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Äggula

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

4.0 

dl

Vinäger

1.0 

msk

Honungsdijon }

1.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Cornichon konserv

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 605

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3360 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 67%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 2.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 4.0 dl 95%

Vinäger 1.0 msk 0%

Honungsdijon } 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 msk 0%

Cornichon konserv 100.0 gram 1%

Salt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > %

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Låt äggulor och olja bli rumsvarma.
  2. Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
  3. Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
  4. Finhacka, mixa cornichons och blanda i.

Kockens kommentar

En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom ramen för detta finns många varianter. Läs mer > Om remouladsås. Passar fill fisk, särskilt stekt fisk. Bra även som dippsås ( läs mer > Om dippsåser).

Alternativ

Sauce remoulade, remoladsås

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Remoulad ā la Anne