Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 605

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 67%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 2.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 4.0 dl 95%
Vinäger 1.0 msk 0%
Honungsdijon } 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 msk 0%
Cornichon konserv 100.0 gram 1%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Låt äggulor och olja bli rumsvarma.
- Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
- Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
- Finhacka, mixa cornichons och blanda i.
Kockens kommentar
En remouladsås består av majonnäs, inlagd gurka, kapris och bladkryddor. Inom ramen för detta finns många varianter. Läs mer > Om remouladsås. Passar fill fisk, särskilt stekt fisk. Bra även som dippsås ( läs mer > Om dippsåser).Alternativ
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Remoulad ā la Anne
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aīoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan