Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 50%
Smör normalsaltat 50.0 gram 34%
Mjölk 2.0 dl 11%
Wasabipasta } 22.0 gram 5%
Kockskolan:
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med wasabi. Wasabi är mycket stark, ta lite i taget. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Wasabimos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan