Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 48%
Smör normalsaltat 50.0 gram 32%
Mjölk 2.0 dl 11%
Rödbetor inlagda 180.0 gram 9%
Rödbetsspad } 0.5 dl %
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatis i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Mosa ner rödbetor och rödbetsspadet. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Rödbetsmos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan