Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Rödbetor inlagda

180.0 

gram

Rödbetsspad }

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 48%

Smör normalsaltat 50.0 gram 32%

Mjölk 2.0 dl 11%

Rödbetor inlagda 180.0 gram 9%

Rödbetsspad } 0.5 dl %

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > %

Tillagning (25 min )

  1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
  2. Värm upp mjölk och smält smör.
  3. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
  4. Mosa potatis i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Mosa ner rödbetor och rödbetsspadet. Smaka av med salt. Rör om regelbundet så att moset inte bränns vid.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Rödbetsmos