Bubble & squeak, potatismos med grönt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bubble & squeak, potatismos med grönt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Blandsallat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1091 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 49%

Smör normalsaltat 50.0 gram 33%

Mjölk 2.0 dl 11%

Purjolök 1.0 styck 6%

Blandsallat 50.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
  2. Värm upp mjölk och smält smör.
  3. Strimla purjolök tunnt och använd den direkt om den är färsk. Om purjon är ett par dagar gammal strimla och koka den ett par minuter. Fräs purjo och salad tills de blir mjuka.
  4. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
  5. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens.
  6. Blanda mos med purjo och sallad. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Bubble and squeak är döpt efter det ljud som uppstår när den tillagas. Den kan göras på många sätt med olika grönsaker. På Irland använder de kokt kål.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Bubble & squeak, potatismos med grönt