Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 49%
Smör normalsaltat 50.0 gram 33%
Mjölk 2.0 dl 11%
Purjolök 1.0 styck 6%
Blandsallat 50.0 gram 1%
Kockskolan:
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala potatisen och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Om potatisen delas går det snabbare.
- Värm upp mjölk och smält smör.
- Strimla purjolök tunnt och använd den direkt om den är färsk. Om purjon är ett par dagar gammal strimla och koka den ett par minuter. Fräs purjo och salad tills de blir mjuka.
- Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka kastrullen på plattan.
- Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller med en gaffel. Tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens.
- Blanda mos med purjo och sallad. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Bubble and squeak är döpt efter det ljud som uppstår när den tillagas. Den kan göras på många sätt med olika grönsaker. På Irland använder de kokt kål.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Bubble & squeak, potatismos med grönt
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan