Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Zucchini 2.0 styck 6%
Fänkål 1.0 st stor 5%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Soltorkade tomater 10.0 styck 4%
Kvisttomater 3.0 styck 3%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%
Vatten 1.5 liter 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Salami 80.0 gram 15%
Oliver svarta kalamata 100.0 gram 7%
Halloumi 250.0 gram 37%
Olivolja till stekning 2.0 msk 12%
Salt 0%
Basilika 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Grovtärna zucchini. Skiva fänkål. Kärna ur och grovskiva paprika. Finhacka tomat. Skiva salami. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs zucchini, fänkål och paprika någon minut.
- Slå på vatten grönsaksfond, tomat, salami, sambal oelek och oliver. Låt småputtra cirka 10 minuter.
- Skiva halloumi och lägg i innan servering. Garnera med basilika.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Grekisk grön gryta med halloumi
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan