Rödbetsgryta med chèvre

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetsgryta med chèvre

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Rödlök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Spetskål

650.0 

gram

Vatten

1.5 

liter

Balsamvinäger röd }

0.5 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Chèvre

200.0 

gram

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Timjan till garnering

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 778 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 27%

Rödlök 1.0 styck 4%

King solo vitlök 1.0 styck 2%

el. vitlöksklyftor 0%

Spetskål 650.0 gram 10%

Vatten 1.5 liter 0%

Balsamvinäger röd } 0.5 dl 4%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Chèvre 200.0 gram 42%

Olivolja till stekning 1.0 msk 7%

Timjan till garnering %

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och tärna rödbetor. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödbetor, lök och vitlök.
  3. Slå på vatten, balsamvinäger, grönsaksfond, lite salt och sambal oelek. Låt småputtra cirka 15 minuter.
  4. Skiva spetskål tunt och lägg ner i kastrullen. Låt småputtra ytterligare 10 minuter.
  5. Toppa grytan med chevre och timjan.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Rödbetsgryta med chèvre