Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 27%
Rödlök 1.0 styck 4%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Spetskål 650.0 gram 10%
Vatten 1.5 liter 0%
Balsamvinäger röd } 0.5 dl 4%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 5%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Chèvre 200.0 gram 42%
Olivolja till stekning 1.0 msk 7%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna rödbetor. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödbetor, lök och vitlök.
- Slå på vatten, balsamvinäger, grönsaksfond, lite salt och sambal oelek. Låt småputtra cirka 15 minuter.
- Skiva spetskål tunt och lägg ner i kastrullen. Låt småputtra ytterligare 10 minuter.
- Toppa grytan med chevre och timjan.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Rödbetsgryta med chèvre
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan