Rotfruktsfrittata med koriander

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotfruktsfrittata med koriander

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

250.0 

gram

Kålrot

250.0 

gram

Sötpotatis

500.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

Ägg

4.0 

styck

Grädde

4.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2654 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 365 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 250.0 gram 2%

Kålrot 250.0 gram 3%

Sötpotatis 500.0 gram 13%

Rödlök 1.0 styck 2%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Ägg 4.0 styck 9%

Grädde 4.0 dl 54%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja till stekning 0.5 dl 14%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och tärna rotselleri, kålrot och sötpotatis. Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i rotseller, kålrot och sötpotatis. Stek några minuter. Salta och peppra.
  4. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form. Blanda i koriander.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och sambal. Häll över rotfrukterna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

Passar till

Tomat- & avokadosallad

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Rotfruktsfrittata med koriander