Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 250.0 gram 2%
Kålrot 250.0 gram 3%
Sötpotatis 500.0 gram 13%
Rödlök 1.0 styck 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Ägg 4.0 styck 9%
Grädde 4.0 dl 54%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 14%
Kockskolan:
Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och tärna rotselleri, kålrot och sötpotatis. Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i rotseller, kålrot och sötpotatis. Stek några minuter. Salta och peppra.
- Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form. Blanda i koriander.
- Vispa ihop ägg, grädde och sambal. Häll över rotfrukterna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
Passar till
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Rotfruktsfrittata med koriander
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon