Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 415

Kcal / portion: 1082

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 35%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senap skånsk 1.0 dl 17%
Honung 2.0 msk 13%
Citronskal 1.0 styck 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Rapsolja blommig 1.0 dl 69%
Salt 1.0 krm 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (15 min )
- Riv citronskal.
- Blanda senap, honung, citronskal och citronjuice i en bunke.
- Droppa ner rapsolja under kraftig vispning till en glansig sås.
- Smaka av med en nypa salt.
Kockens kommentar
Denna senapssås passar utmärkt till fisk och skaldjur, framför allt till lax eller annan gravad fisk. Som grund är den perfekt till sill, men passar även som en krämig dressing till en sallad.
Smakerna lyfter varandra och samtidigt kan man urskilja de fyra rena smakerna i samma munsbit - senap, honung, citron och rapsolja av blommig karaktär.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Senapssås med blommiga smaker till sillen
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan