Senapssås med blommiga smaker till sillen

Foto: Per Erik Berglund

Senapssås med blommiga smaker till sillen

Lägg till ingredienser

Sats (ā 2,5 dl): 1

Senap skånsk

1.0 

dl

Honung

2.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Rapsolja blommig

1.0 

dl

Salt

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 415

Kcal / portion: 1082

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1082 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 35%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 260 gram)

Ingredienser

Visa:

Senap skånsk 1.0 dl 17%

Honung 2.0 msk 13%

Citronskal 1.0 styck 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Rapsolja blommig 1.0 dl 69%

Salt 1.0 krm 0%

Tillagning (15 min )

  1. Riv citronskal.

  2. Blanda senap, honung, citronskal och citronjuice i en bunke.

  3. Droppa ner rapsolja under kraftig vispning till en glansig sås.

  4. Smaka av med en nypa salt.

Kockens kommentar

Denna senapssås passar utmärkt till fisk och skaldjur, framför allt till lax eller annan gravad fisk. Som grund är den perfekt till sill, men passar även som en krämig dressing till en sallad.

Smakerna lyfter varandra och samtidigt kan man urskilja de fyra rena smakerna i samma munsbit - senap, honung, citron och rapsolja av blommig karaktär.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Senapssås med blommiga smaker till sillen