Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 2.0 huvuden 25%
Spetskål 300.0 gram 5%
Spenat färsk 250.0 gram 3%
Mangoldskott 140.0 gram 1%
Tranbär frysta utan socker 300.0 gram 9%
Tamarisoja } 4.0 msk 3%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 6%
Matolja till stekning 1.0 dl 52%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och dela blomkålen till buketter. Strimla spetskålen.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i blomkål och stek några minuter till gyllenbrun.
- Tillsätt spetskål, tranbär, spenat, mangold, tamarisoja, saften av citron, salt och peppar. Vänd hastigt några gånger.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Syrlig blomkålssallad
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian