Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Laxpaté med dill
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 247
Kcal / portion: 155
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 49%
Äggula 4.0 styck 11%
Dill 1.0 knippe 1%
Grädde 2.0 dl 39%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 0%
Tillbehör:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200oC.
- Skinna av laxen och skär i bitar.
- Lägg lax och äggulor i en matmixer, mixa hastigt. Tillsätt dill, grädde, salt och peppar, mixa tills alla ingredienser blandat sig.
- Klä en mindre brödform med bakplåtspapper eller smöra och ströbröa formen. Lägg i laxsmeten.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Laxpaté med dill
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan