Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 600.0 gram 79%
Tomater 2.0 styck 2%
Ägg 1.5 styck 5%
Fänkålsfrön mald 3.0 msk 2%
Sambal oelekpasta } 1.5 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Olivolja till stekning 2.0 msk 12%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka tomat.
- Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda väl.
- Rulla färsen till små bullar.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i färsbullar. Sänk värmen och stek långsamt i cirka 10 minuter. Skaka på pannan emellanåt så att de blir stekta runt om.
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Kryddiga lammfärsbullar
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan