Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 31

GBR (GI) / port: 1
Recept: 251 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vattenkastanjer konserv } 200.0 gram 16%
Råsocker 2.0 msk 37%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 47%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnsgrillen på 200oC.
- Häll av vattnet från vattenkastanjerna och dela dem på hälften. Halvera skinkan på snedden.
- Rulla kastanjerna i sockret och rulla in dem i skinkan. Lägg rullarna med skarven neråt på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grilla i ugnen cirka 5 minuter.
- Ta ut, stick i tandpetare. Servera.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Grillade vattenkastanjer (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan