Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Penne Rigate Barilla

400.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Sidfläsk rökt

500.0 

gram

Gul lök hackad

75.0 

gram

Körsbärstomater

200.0 

gram

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Tomatsås arrabbiata Barilla }

400.0 

gram

Grädde

1.5 

dl

Parmesan

75.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Le Focaie

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1164

GBR (GI) / port: 14

Recept: 4655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Penne Rigate Barilla 400.0 gram 31%

Olivolja 1.0 msk 2%

Sidfläsk rökt 500.0 gram 42%

Gul lök hackad 75.0 gram 1%

Körsbärstomater 200.0 gram 1%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 400.0 gram 5%

Grädde 1.5 dl 12%

Parmesan 75.0 gram 6%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Halvera körsbärstomaterna. Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
  3. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
  4. Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
  5. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
  6. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
  7. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.

Kockens kommentar

Det här är en pastarätt från norra Italien, närmare bestämt en stad som heter Bolzano på gränsen till Österrike. I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk. Detta är en tomatbaserad gräddsås varför jaghar använt mig av Penne som passar utmärkt till rätten eftersom såsen fyller rören, säger Christian Campogiani,  köksmästare på Den gamle och havet. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater