Lägg till ingredienser

Antal: 45

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Vetemjöl

7.0 

dl

Bakpulver

3.0 

tsk

Vaniljsocker

0.5 

tsk

Citronskal

2.0 

styck

Salt

1.0 

krm

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 20 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

Strösocker 2.0 dl 24%

Ägg 3.0 styck 6%

Vetemjöl 7.0 dl 46%

Bakpulver 3.0 tsk 1%

Vaniljsocker 0.5 tsk 0%

Citronskal 2.0 styck 0%

Salt 1.0 krm 0%

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Riv citronskal.
  3. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt. Blanda ner detta i äggvispet. Bearbeta degen väl så att allt blandas.
  5. Dela degen i 3 delar (per sats) och gör rullar. Lägg rullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
  6. Ta ut plåten och skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor. Sätt in i ugnen och stäng av ugnsvärmen. Låt kakorna torka på eftervärmen i 15 minuter.

Kockens kommentar

Finskorpor i Sverige kallas ofta med sitt italienska namn, biscotti. En finskorpa är vanligtvis en sötad skorpa på olika sätt. Läs mer > Om skorpor.

Fler recept inom Rån, kex, skorpor

Liknande recept som Citronbiscotti