Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 23%
Strösocker 2.0 dl 24%
Ägg 3.0 styck 6%
Vetemjöl 7.0 dl 46%
Bakpulver 3.0 tsk 1%
Vaniljsocker 0.5 tsk 0%
Citronskal 2.0 styck 0%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om skorpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Sätt ugnen på 175°C. Riv citronskal.
- Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt. Blanda ner detta i äggvispet. Bearbeta degen väl så att allt blandas.
- Dela degen i 3 delar (per sats) och gör rullar. Lägg rullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
- Ta ut plåten och skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor. Sätt in i ugnen och stäng av ugnsvärmen. Låt kakorna torka på eftervärmen i 15 minuter.
Kockens kommentar
Finskorpor i Sverige kallas ofta med sitt italienska namn, biscotti. En finskorpa är vanligtvis en sötad skorpa på olika sätt. Läs mer > Om skorpor.Fler recept inom Rån, kex, skorpor
Liknande recept som Citronbiscotti
-
Rån och rånrullar (rånstrutar, rånskålar)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stroopwafel, holländska rån med sirapsfyllning (honungskaka)
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Salta kex
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saltines (soda crackers) - amerikanska enkla kex
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Digestive bisquits, skottska grahamskex
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Savoiardikex, Lady fingers
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheese crackers, engelska ostkex
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesam- och chilikex
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Veteskorpor, kardemummaskorpor
Tid: 1 tim 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Grahamsskorpor eller rågskorpor, klasssiska svenska fullkornsskorpor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan