
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 850

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti Barilla 400.0 gram 42%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 4%
Parmesan nyriven 75.0 gram 8%
Skinka kokt i bit 500.0 gram 19%
Vispgrädde 2.0 dl 21%
Smör normalsaltat 25.0 gram 5%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg ner skinkan i pannan och stek cirka 2 minuter.
- Lägg ner ärtor och rör runt. Stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt koka upp.
- Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 min innan den är klar. Spara en del av pastavattnet som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
- Vänd ner pastan i såsen och låt pastan koka färdigt i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
- Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!
Kockens kommentar
"Papalina" från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Maträtten är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn.Fettucini Papalina är klassikt italienskt, som sägs vara en rätt skapad av en restaurangägare i Vatikanen till kardinal Pacelli, blivande påven Pius XII (1876-1958). Det är lite annorlunda än detta recept, bland annat ingår lök och ägg. Fettucini är en smal bandpasta, läs mer > Om bandpasta.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani