Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)

Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spagetti Barilla

400.0 

gram

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Parmesan nyriven

75.0 

gram

Skinka kokt i bit

500.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Svartpeppar

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Vatten från pastakoket

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 850

GBR (GI) / port: 16

Recept: 3399 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti Barilla 400.0 gram 42%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 4%

Parmesan nyriven 75.0 gram 8%

Skinka kokt i bit 500.0 gram 19%

Vispgrädde 2.0 dl 21%

Smör normalsaltat 25.0 gram 5%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar.
  2. Smält smör i en stekpanna. Lägg ner skinkan i pannan och stek cirka 2 minuter.
  3. Lägg ner ärtor och rör runt. Stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt koka upp.
  4. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 min innan den är klar. Spara en del av pastavattnet som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
  6. Vänd ner pastan i såsen och låt pastan koka färdigt i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
  7. Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

Kockens kommentar

"Papalina" från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Maträtten är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn.

Fettucini Papalina är klassikt italienskt, som sägs vara en rätt skapad av en restaurangägare i Vatikanen till kardinal Pacelli, blivande påven Pius XII (1876-1958). Det är lite annorlunda än detta recept, bland annat ingår lök och ägg. Fettucini är en smal bandpasta, läs mer > Om bandpasta.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)