Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 67
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vetemjöl 5.0 dl 50%
Vetegroddar 2.0 dl 12%
Salt 1.0 msk 0%
Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 15%
Sirap mörk 1.0 dl 21%
Kockskolan:
Brödformar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Värm yoghurten fingervarm, 37ºC.
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och bearbeta/knåda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Knåda degen lätt på mjölat bord. Smöra brödform, eller lägg bakplåtspapper i formen. Lägg i degen. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Grädda i ugn i 1 1/2 timme. Testa med att sticka i en trästicka i brödet, stickan skall kännas torr.
Kockens kommentar
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.
Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Annes yoghurtlimpa
-
Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundrecept
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika
-
Saftigt yoghurtbröd med jäst
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havrelimpa med lingon och valnötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa
-
Busenkel frukt- och frölimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Frukt- och nötbröd
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Ljus kavring med filmjölk
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yoghurtlimpa med chiafrön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Mörkt filmjölksbröd
Tid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Hästlimpa, hästbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan