Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Jäst färsk

25.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

dl

Vetegroddar

2.0 

dl

Salt

1.0 

msk

Yoghurt naturell 3%

5.0 

dl

Sirap mörk

1.0 

dl

 

 

Kockskolan:

 

Brödformar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 67

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1013 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vetemjöl 5.0 dl 50%

Vetegroddar 2.0 dl 12%

Salt 1.0 msk 0%

Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 15%

Sirap mörk 1.0 dl 21%

 

 

Kockskolan:

Brödformar > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Värm yoghurten fingervarm, 37ºC.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och rör om så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och bearbeta/knåda väl. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bord. Smöra brödform, eller lägg bakplåtspapper i formen. Lägg i degen. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175ºC.
  6. Grädda i ugn i 1 1/2 timme. Testa med att sticka i en trästicka i brödet, stickan skall kännas torr.

Kockens kommentar

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Annes yoghurtlimpa