Ugnsbakad pumpapannkaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad pumpapannkaka

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 4

Pumpa hel

0.5 

kilo

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Cheddar hårdost

50.0 

gram

Salvia färsk

0.5 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

0.2 

msk

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 3

Recept: 587 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa hel 0.5 kilo 15%

Ägg 1.0 styck 11%

Vetemjöl 1.0 dl 36%

Cheddar hårdost 50.0 gram 31%

Salvia färsk 0.5 kruka 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Olivolja 0.2 msk 5%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Om pumpor > %

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i grova bitar och lägg på plåten. Rosta pumpan i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Grovriv cheddar. Blanda i mixer pumpa, ägg, vetemjöl, cheddar, salt och peppar. Mixa.
  4. Fetta in portionsstora ugnsfasta formar och häll i smeten. Eller lägg ut smörpapper på plåten och forma runda pannkakor med hjälp av en springformskant.
  5. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  6. Skala och tunnskiva vitlök. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i vitlök och salviablad. Fräs tills löken fått lite färg. Lägg detta på pannkakorna.

Alternativ

Fläskpannkaka med äpple och vitkålssallad

Fläskpannka med lingon

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Ugnsbakad pumpapannkaka