Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sidfläsk rimmat

300.0 

gram

Äpple Granny Smith

2.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Standardmjölk (röd)

8.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Vitkål ansad

200.0 

gram

Apelsin hel

2.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 942

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 524 gram)

Ingredienser

Visa:

Sidfläsk rimmat 300.0 gram 28%

Äpple Granny Smith 2.0 styck 3%

Ägg 4.0 styck 7%

Standardmjölk (röd) 8.0 dl 13%

Vetemjöl 4.0 dl 22%

Smör normalsaltat 4.0 msk 10%

 

Vitkål ansad 200.0 gram 2%

Apelsin hel 2.0 styck 4%

Olivolja 0.5 dl 10%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > %

Tillagning (35 min )

  1. Tärna fläsk. Skär äpplen i klyftor.
  2. Vispa ihop ägg och hälften av mjölet. Tillsätt hälften av mjölken. Sedan restan av mjölet. Sedan restan av mjölken.
  3. Stek fläsket knaprigt i sitt eget fett. Lägg i äppelklyftorna. Stek i 5 minuter. Tag upp och låt rinna av lite. Blanda med smeten. Stek pannkakor i en stekpanna.
  4. Skiva vitkål tunt. Filea apelsinerna. Pressa resten. Blanda fileerna med vitkålen. Blanda med olja, apelsinjuicen salt och peppar. Krama kålen lite.
  5. Rulla ihop pannkakorna. Ät dem kalla utomhus tillsammans med vitkålen.

Kockens kommentar

Ta med fläskpannkaka på utflykten så orkar du mycket mer.

Alternativ

Fläskpannkaka med lingon

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad