Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1796 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 14%
Vetemjöl 1.5 dl 18%
Rågmjöl fullkorn 1.0 dl 10%
Havregryn 0.5 dl 4%
Mjölk 6.0 dl 20%
Salt 0.5 tsk 0%
Honung 1.0 tsk 1%
Russin 1.0 dl 10%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 10%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Vispa ägg tillsammans med mjölk. Tillsätt mjöl och havre. Vispa ordentligt.
- Smällt smör. Häll i smeten. Häll i honung, salt och russin. Ställ in smeten i kylen i minst tio minuter.
- Ta fram smeten. Stek pannkakor. Servera med keso till frukost.
Fler recept inom Pannkakor, plättar
Liknande recept som Frukostpannkaka med keso
-
Pannkakor, plättar, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnspannkaka, grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med lingon
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad pumpapannkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krabbelurer, pannkakor med bakpulver
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pestoplättar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frukostpannkaka med keso
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan