Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 1385

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2770 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 18%
Grädde 2.0 dl 26%
Vetemjöl 2.0 dl 15%
Pesto Genovese 2.0 msk 6%
Fetaost 200.0 gram 21%
Rödlök 0.5 styck 1%
Honung flytande 2.0 msk 5%
Matolja till stekning 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Skär fetaost i kuber.
- Knäck ägg i en bunke. Vispa ner mjölet till en klumpfri deg. Häll i lite grädde i taget under vispning. Blanda i pesto och salt och peppar.
- Hetta upp en plättlagg och pensla med olja. Fördela plättsmeten och stek någon minut på varje sida.
- Servera plättarna med feta och rödlök. Ringla honung över.
Fler recept inom Pannkakor, plättar
Liknande recept som Pestoplättar
-
Pannkakor, plättar, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Plättar, pannkakor utan ägg, grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnspannkaka, grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med lingon
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnsbakad pumpapannkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krabbelurer, pannkakor med bakpulver
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pestoplättar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frukostpannkaka med keso
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan