Fläskpannkaka med lingon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskpannkaka med lingon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤

375.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Standardmjölk (röd)

8.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

Matfett till ugnsform

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Lingonsylt konserverad

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 420 gram)

Ingredienser

Visa:

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 375.0 gram 35%

Ägg 4.0 styck 7%

Standardmjölk (röd) 8.0 dl 13%

Vetemjöl 4.0 dl 23%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 5%

Matfett till ugnsform 1.0 msk 3%

 

Tillbehör:

Lingonsylt konserverad 3.0 dl 14%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fläsket i tärningar.
  3. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölk och ägg. Tillsätt fläsket.
  4. Smörj en ugnsfast form eller långpanna med matfett. Häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills den "stannat" (stelnat) och fått fin färg.
  6. Serveras med lingonsylt, helst rårörda.

Kockens kommentar

I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.

Alternativ

Ugnspannkaka

Hemmagjorda rårörda lingon

Hemmagjord lingonsylt

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Fläskpannkaka med lingon