Ugnspannkaka, grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnspannkaka, grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Standardmjölk (röd)

8.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

Matfett till ugnsform

1.0 

msk

 

Smaksättningsalternativ:

 

Stekfläsk

 

 

Skinkstek rimmad

 

 

Svamp

 

 

Äpple

 

 

Tomater

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 13%

Standardmjölk (röd) 8.0 dl 25%

Vetemjöl 4.0 dl 44%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 11%

Matfett till ugnsform 1.0 msk 5%

 

Smaksättningsalternativ:

Stekfläsk Äts ej

Skinkstek rimmad Äts ej

Svamp Äts ej

Äpple Äts ej

Tomater Äts ej

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg. Tillsätt smaksättare enligt eget önskemål.
  3. Smörj en ugnsfast långpanna med matfett. Häll i smeten.
  4. Grädda mitt i ugn 25-30 minuter, tills dess att smeten "stannat" (stelnat) och fått fin färg.

Kockens kommentar

Smeten i ugnspannkaka kan blandas med valfria hackade ingredienser till exempel fläsk, skinka, svamp, lök, eller äpplen. Läs mer > Om pannkakor.

Alternativ

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

Clafoutis, fransk fruktpannkaka i ugn

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Ugnspannkaka, grundrecept