Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1573 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Aubergine 1.5 styck 7%
Kycklingfärs 400.0 gram 29%
Gul lök 2.0 styck 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Krossade tomater 400.0 gram 6%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Gratängost 17% fett 100.0 gram 18%
Oregano färsk 1.0 kruka 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 7%
Ostsås:
Mjölk 2.0 dl 8%
Vetemjöl 1.5 msk 3%
Ägg 1.0 styck 4%
Gratängost 17% fett 50.0 gram 9%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga ca 10 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano.
- Fräs lök och vitlök i matfett på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5-10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.
- Torka av saltet från auberginen och stek auberginen i lite olja tills fin färg.
- Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar.
- Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugn 30-45 minuter till fin yta.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Kycklingvingar och övrigt i ugn
Liknande recept som Kyckling moussaka
-
Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Hickorykryddade kycklingvingar
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling moussaka
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan