
Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfärs 600.0 gram 26%
Salt 2.0 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Spiskummin mald 2.0 krm 0%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 8%
Currykeso
Kvarg naturell 4% fett 4.0 dl 13%
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Curry ¤ 1.0 msk 0%
Apelsinjuice 2.0 msk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%
Salt 0%
Grönsaksquinoa
Quinoa gulvit 2.0 dl 22%
Vatten 4.0 dl Äts ej
Paprika gul 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 1%
Zucchini 1.0 styck 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Olivolja 3.0 msk 13%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Salt 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 90°C. Forma färs till burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna. Bryn på bägge sidor till fin färg. Lägg upp på en plåt. Stek i ugn till en innertemperatur på 70°C.
- Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs utan att bränna i olja i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry. Fräs cirka 1 minut.
- Häll i apelsinjuice. Koka in i currymixen. Ställ kallt att svalna. Blanda sedan med keso. Smaka av med salt.
- Koka quinoa i vatten med salt cirka 15 minuter under lock. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
- Tvätta och skär ner grönsaker i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja. Servera direkt. Smaklig måltid!
Fler recept inom Kycklingvingar och övrigt i ugn
Liknande recept som Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
-
Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Hickorykryddade kycklingvingar
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling moussaka
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan