Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfärs

600.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Spiskummin mald

2.0 

krm

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

 

Currykeso

 

 

 

Kvarg naturell 4% fett

4.0 

dl

Äpple utan skal

1.0 

styck

Schalottenlök

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

msk

Apelsinjuice

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Grönsaksquinoa

 

 

 

Quinoa gulvit

2.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Paprika gul

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Vinäger

1.0 

msk

Olivolja

3.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 593 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 600.0 gram 26%

Salt 2.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Spiskummin mald 2.0 krm 0%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 8%

 

Currykeso 

Kvarg naturell 4% fett 4.0 dl 13%

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Curry ¤ 1.0 msk 0%

Apelsinjuice 2.0 msk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%

Salt 0%

 

Grönsaksquinoa 

Quinoa gulvit 2.0 dl 22%

Vatten 4.0 dl Äts ej

Paprika gul 1.0 styck 1%

Rödlök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 1%

Zucchini 1.0 styck 2%

Vinäger 1.0 msk 0%

Olivolja 3.0 msk 13%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Salt 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 90°C. Forma färs till burgare. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna. Bryn på bägge sidor till fin färg. Lägg upp på en plåt. Stek i ugn till en innertemperatur på 70°C.
  2. Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs utan att bränna i olja i en kastrull. Låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry. Fräs cirka 1 minut.
  3. Häll i apelsinjuice. Koka in i currymixen. Ställ kallt att svalna. Blanda sedan med keso. Smaka av med salt.
  4. Koka quinoa i vatten med salt cirka 15 minuter under lock. Låt stå och svälla cirka 5 minuter.
  5. Tvätta och skär ner grönsaker i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja. Servera direkt. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingvingar och övrigt i ugn

Liknande recept som Stekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso