Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfärs

800.0 

gram

Gul lök hackad

1.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Havregryn

0.5 

dl

Potatismjöl

2.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Salt

1.0 

msk

Svartpeppar nymald

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Muskot riven

2.0 

krm

Kryddnejlika mald

1.0 

tsk

Ströbröd

1.0 

dl

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Portvin

4.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

4.0 

msk

Blåbärssylt

1.0 

dl

Matlagningsmjöl

0.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Bayerskt

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 586 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 800.0 gram 31%

Gul lök hackad 1.0 styck 2%

Mjölk 3.0 dl 6%

Havregryn 0.5 dl 2%

Potatismjöl 2.0 msk 3%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Salt 1.0 msk 0%

Svartpeppar nymald 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Muskot riven 2.0 krm 0%

Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Portvin 4.0 dl 20%

Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 3%

Blåbärssylt 1.0 dl 6%

Matlagningsmjöl 0.5 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 18%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka lök. Blanda färs med övriga ingredienser utom ströbröd till en slät smet. Variera kryddning enligt egen smak. Forma ovala portionsbiffar. Rulla dem i ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Stek biffarna i panna i lite matfett på medelhög värme, tills de fått en fin gyllenbrun yta.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och efterstek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem sedan ligga och vila i några minuter innan servering.
  6. Sås: Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden. Tillsätt blåbärssylt och lite matlagningsmjöl. Låt koka ett par minuter.

Fler recept inom Kycklingvingar och övrigt i ugn

Liknande recept som Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)