Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2472 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Renskav 800.0 gram 40%
Plommon färska 4.0 styck 3%
Stjälkselleri 3.0 stjälkar 0%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Rödlök 1.0 styck 3%
Fetaost 200.0 gram 24%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 1.0 msk 5%
Röda vinbär 2.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 25%
Kockskolan:
Om skav > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lättina skaven om den är fryst.
- Kärna ur plommon och skär i båtar.
Tunnskiva selleri. Grovhacka koriander.
Skala och tunnskiva rödlök. - Hetta upp olja i stekpanna och fräs renskaven i 5 minuter utan att bränna. Dra åt sidan.
- Fördela renskaven på tallrikar eller lägg upp på ett större fat. Strö över selleri, plommon, rödlök och koriander. Salta och peppra lätt (osten är salt).
Bryt fetaost i bitar och fördela. Pressa över citronjuice. Häll på lite olivolja. Garnera med vinbär.
Fler recept inom Ren
Liknande recept som Renskavstallrik med plommon och fårost
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renfilé med svampmix och tranbärssås
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Renskavstallrik med plommon och fårost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gräddstuvad renskav
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renskavslasagne med fetaost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pyttipanna
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: