Renskavstallrik med plommon och fårost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Renskavstallrik med plommon och fårost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renskav

800.0 

gram

Plommon färska

4.0 

styck

Stjälkselleri

3.0 

stjälkar

Koriander färsk

1.0 

kruka

Rödlök

1.0 

styck

Fetaost

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Röda vinbär

2.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2472 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 800.0 gram 40%

Plommon färska 4.0 styck 3%

Stjälkselleri 3.0 stjälkar 0%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Rödlök 1.0 styck 3%

Fetaost 200.0 gram 24%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 1.0 msk 5%

Röda vinbär 2.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 25%

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Lättina skaven om den är fryst.
  2. Kärna ur plommon och skär i båtar.
    Tunnskiva selleri. Grovhacka koriander.
    Skala och tunnskiva rödlök.
  3. Hetta upp olja i stekpanna och fräs renskaven i 5 minuter utan att bränna. Dra åt sidan.
  4. Fördela renskaven på tallrikar eller lägg upp på ett större fat. Strö över selleri, plommon, rödlök och koriander. Salta och peppra lätt (osten är salt).
    Bryt fetaost i bitar och fördela. Pressa över citronjuice. Häll på lite olivolja. Garnera med vinbär.

Fler recept inom Ren

Liknande recept som Renskavstallrik med plommon och fårost