Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 152
 
    
                Kcal / portion: 887
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 3546 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Renskav 800.0 gram 28%
Kantareller färska 100.0 gram 1%
Lök t.ex. silverlök 1.0 styck 1%
Grädde 3.0 dl 30%
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 15%
Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 19%
Kockskolan:
Om skav > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 30 min )
- Förbered: Tina skav om fryst (det tar cirka 30 minuter). Rensa och hacka svamp i små bitar. Skala och hacka lök. Hacka gräslök.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Stek svampen i torr panna tills fukt slutat komma ut i pannan. Tillsätt smör 
 Hetta upp smör och stek svamp i 3-5 minuter. Tillsätt lök och renskav. Stek tills alltsammans tagit färg. Salta och peppra.
- Sänk värmen till medellåg och häll på grädde, viltfond och timjan. Låt småkoka i 3-5 minuter.
- Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. Garnera med hackad gräslök.
Kockens kommentar
Allra godast är råa lingon blandat med lite socker. Det ger en härlig syrlig norrländsk touch till anrättningen.
Passar till
Fler recept inom Ren
Liknande recept som Gräddstuvad renskav
- 
                
                    Bästa renfilén till festTid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Renfilé med svampmix och tranbärssåsTid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssåsTid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall 
- 
                
                    Rensouvas med torkade fikon och balsamsirapTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Renskavstallrik med plommon och fårostTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Gräddstuvad renskavTid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Renskavslasagne med fetaostTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    PyttipannaSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              