Gräddstuvad renskav

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gräddstuvad renskav

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renskav

800.0 

gram

Kantareller färska

100.0 

gram

Lök t.ex. silverlök

1.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Lingonsylt rårörda konserv

4.0 

dl

Gräslök till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Tinta Barocca

Kryddigt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 887

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 582 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 800.0 gram 28%

Kantareller färska 100.0 gram 1%

Lök t.ex. silverlök 1.0 styck 1%

Grädde 3.0 dl 30%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 15%

Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 19%

Gräslök till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Tillagning (35 min + 30 min )

  1. Förbered: Tina skav om fryst (det tar cirka 30 minuter). Rensa och hacka svamp i små bitar. Skala och hacka lök. Hacka gräslök.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Stek svampen i torr panna tills fukt slutat komma ut i pannan. Tillsätt smör
    Hetta upp smör och stek svamp i 3-5 minuter. Tillsätt lök och renskav. Stek tills alltsammans tagit färg. Salta och peppra.
  4. Sänk värmen till medellåg och häll på grädde, viltfond och timjan. Låt småkoka i 3-5 minuter.
  5. Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. Garnera med hackad gräslök.

Kockens kommentar

Allra godast är råa lingon blandat med lite socker. Det ger en härlig syrlig norrländsk touch till anrättningen.

Passar till

Rårörda lingon

Rårörda tranbär

Fler recept inom Ren

Liknande recept som Gräddstuvad renskav