Renskavslasagne med fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Renskavslasagne med fetaost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renskav

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Svamp färsk

100.0 

gram

Tomater

5.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Fetaost

200.0 

gram

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tokolosh Merlot

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2227 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 400.0 gram 22%

Gul lök 1.0 styck 2%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

el. vitlöksklyftor 0%

Svamp färsk 100.0 gram 1%

Tomater 5.0 styck 4%

Olivolja 2.0 msk 10%

Fetaost 200.0 gram 27%

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%

Salt och peppar 0%

 

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Finstrimla renskav. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka svamp och tomater.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i skav, lök och vitlök. Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.
  3. Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till. Tillsätt tomathacket. Salta och peppra. Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.
  6. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.

Passar till

Hemlagad färsk pasta

Fler recept inom Ren

Liknande recept som Renskavslasagne med fetaost