Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2227 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Renskav 400.0 gram 22%
Gul lök 1.0 styck 2%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Svamp färsk 100.0 gram 1%
Tomater 5.0 styck 4%
Olivolja 2.0 msk 10%
Fetaost 200.0 gram 27%
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%
Kockskolan:
Om skav > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Finstrimla renskav. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka svamp och tomater.
- Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i skav, lök och vitlök. Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.
- Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till. Tillsätt tomathacket. Salta och peppra. Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.
- Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.
Passar till
Fler recept inom Ren
Liknande recept som Renskavslasagne med fetaost
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renfilé med svampmix och tranbärssås
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Renskavstallrik med plommon och fårost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gräddstuvad renskav
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renskavslasagne med fetaost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pyttipanna
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: