
Pyttipanna
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Renskav 240.0 gram 22%
Gul lök 1.0 styck 4%
Potatis 600.0 gram 30%
Smör normalsaltat 2.0 msk 14%
Ägg 4.0 styck 19%
Rödbetor inlagda 9.0 skivor 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 3%
Skapat av: moset
Tillagning
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllenbruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan. Skala och finhacka lök under tiden och tina renskaven om den är fryst.
- Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Stek ägg i panna på medelvärme.
- Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och kokta rödbetor. Garnera gärna med persilja.
Fler recept inom Ren
Liknande recept som Pyttipanna
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renfilé med svampmix och tranbärssås
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Renskavstallrik med plommon och fårost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gräddstuvad renskav
Tid: 35 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Renskavslasagne med fetaost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pyttipanna
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: