Pyttipanna

Pyttipanna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 3

Renskav

240.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

600.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Ägg

4.0 

styck

Rödbetor inlagda

9.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 415 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 240.0 gram 22%

Gul lök 1.0 styck 4%

Potatis 600.0 gram 30%

Smör normalsaltat 2.0 msk 14%

Ägg 4.0 styck 19%

Rödbetor inlagda 9.0 skivor 4%

Salt och peppar 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 3%

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
  2. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllen­bruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan. Skala och finhacka lök under tiden och tina renskaven om den är fryst.
  3. Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Stek ägg i panna på medelvärme.
  5. Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och kokta rödbetor. Garnera gärna med persilja.

Fler recept inom Ren

Liknande recept som Pyttipanna