Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 81%
Portabellasvamp 4.0 styck 3%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Sojasås japansk 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tina smördegsplattorna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grovhacka portabello. Finhacka gräslök. Lägg smörpapper på en ugnsplåt.
- Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i svampen och stek tills vätskan dunstat. Ta av från plattan. Låt svalna.
- Vik smördegen till en trekant och lägg på plåten. Sätt in i ugnen i ca 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Lägg svampen i en bunke och blanda med gräslök, keso, lite pressad citronjuice, sambal oelek och soja. Salta vid behov.
- Skär av toppen på smördegsplattorna. Lägg på kesofyllning. Lägg på locket.
Kockens kommentar
Kesoröran passar även väl till bakad potatis.
Vi garnerade med lite rödlök. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.
Alternativ
Fler recept inom Ost-/svampsmörgåsar
Liknande recept som Portabellokeso på smördegsplatta
-
Briebacon
Tid: 9 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med mozzarella och parmaskinka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grön mögel med disor
Tid: 4 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karljohans smörgås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostmacka helt elegant
Tid: 6 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Brynta sommarkantareller med lagrad prästost, torkade lingon och pepparrot
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kronärtskocksröra på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Portabellosandwich med mozzarella och aioli
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan