Bakpotatis med kräftröra och dill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakpotatis med kräftröra och dill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Kräftstjärtar kokta

300.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök

1.0 

kruka

Dill

0.5 

knippe

Citronpeppar

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Creme fraiche

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2861 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 507 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 33%

Kräftstjärtar kokta 300.0 gram 7%

Rödlök 1.0 styck 2%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Dill 0.5 knippe 0%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Creme fraiche 500.0 gram 56%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Snitta kors i potatisen. Lägg potatisen på ugnsgaller. Sätt in potatisen i cirka 1 timme tills mjuk. Det gör inget om den är inne "för länge".
  3. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök, repa dill och finhacka. Spar lite gräslök och några stjärtar till garnering. Grovhacka kräftstjärtar. Blanda detta med crème fraiche, citronpeppar och salt.
  4. Ta ut potatisen och lägg på röran. Garnera med kräftstjärtar och dill.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakpotatis med kräftröra och dill