Bakad potatis med räkfyllning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med räkfyllning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Fyllning:

 

Räkor med skal

400.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Gräslök

 

 

Grillkrydda (mex-mix)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2196 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 372 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 43%

Smör normalsaltat 4.0 msk 17%

 

Fyllning:

Räkor med skal 400.0 gram 10%

Creme fraiche 2.0 dl 29%

Gräslök 0%

Grillkrydda (mex-mix) %

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Skala räkorna. Hacka gräslök.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick, crème fraiche, hackad gräslök och räkor. Toppa med grillkrydda.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med räkfyllning