Bakad potatis med skinkröra dijon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med skinkröra dijon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Fyllning:

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Senap fransk osötad

3.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Skinka rökt skivad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 417 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 36%

Smör normalsaltat 4.0 msk 15%

 

Fyllning:

Creme fraiche 3.0 dl 37%

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

Kapris 2.0 msk 0%

Skinka rökt skivad 200.0 gram 10%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Hacka skinkan i småbitar. Blanda sedan alla fyllningsingredienser i en skål.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och häll på skinkröran.

Alternativ: Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med skinkröran. Lägg tillbaka.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med skinkröra dijon