Bakad potatis med gräslök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med gräslök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 

Fyllning:

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Gräslök finhackad

4.0 

msk

Svartpeppar

1.0 

tsk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2316 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 351 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 41%

Smör normalsaltat 4.0 msk 17%

Salt (havssalt) 0%

 

Fyllning:

Creme fraiche 3.0 dl 42%

Gräslök finhackad 4.0 msk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Salt 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Blanda créme fraiche med kryddor och hackad gräslök Spara lite gräslök till garnering.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och gräslöksblandningen.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med gräslök