Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bakpotatis 4.0 styck 41%
Smör normalsaltat 4.0 msk 17%
Fyllning:
Creme fraiche 3.0 dl 42%
Gräslök finhackad 4.0 msk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt på ugnen på 225°C.
- Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
- Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
- Blanda créme fraiche med kryddor och hackad gräslök Spara lite gräslök till garnering.
- Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och gräslöksblandningen.
Kockens kommentar
Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.
Fler recept inom Bakad fylld potatis
Liknande recept som Bakad potatis med gräslök
-
Bakad potatis med räkfyllning
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakpotatis med kräftröra och dill
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bakad potatis med bacon
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis med parmesan
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis med skinkröra dijon
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis med currykyckling
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis med gräslök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad potatis i ugn el micro
Receptgivare:
-
Bakad potatis med kasslerröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Bakad potatis med två härliga röror
Svårighet: Lätt, Receptgivare: