Bakad potatis med bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 

Fyllning:

 

Bacon rökt som knapersteks }

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 27

Recept: 1640 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 286 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 58%

Smör normalsaltat 4.0 msk 23%

Salt (havssalt) 0%

 

Fyllning:

Bacon rökt som knapersteks } 8.0 skivor 19%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna på hög värme i cirka 2 minuter.
  5. Skär ett kryss i varje potatis. Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med smör. Lägg tillbaka i potatisen och lägg bacon ovanpå.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktiden.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med bacon