Bakad potatis med currykyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad potatis med currykyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 

Fyllning:

 

Kycklingfilé utan skinn

2.0 

styck

Creme fraiche

3.0 

dl

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

tsk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2825 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 34%

Smör normalsaltat 4.0 msk 14%

Salt (havssalt) 0%

 

Fyllning:

Kycklingfilé utan skinn 2.0 styck 11%

Creme fraiche 3.0 dl 34%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Finhacka chilin. Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek chili och kyckling i smör på medelhög värme i en stekpanna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Tillsätt curry, peppar och salt.
  5. Låt kycklingen svalna något och rör sedan ner currykycklingen i créme fraichen.
  6. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och kycklingblandningen. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Fler recept inom Bakad fylld potatis

Liknande recept som Bakad potatis med currykyckling