Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 648

Kcal / portion: 736

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 69%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Majonnäs hemlagad ¤ 3.0 dl 93%
Wasabipasta } 50.0 gram 6%
Furikakekrydda 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 8 tim )
- Blanda ingredienserna. Ställ kallt över natt så att smakerna "sätter" sig.
- Passar till skaldjur, stekt eller kall fisk, kallt kött, soppor och ägg. Kan fungera som stark dippsås.
Kockens kommentar
Hållbarhet som vanlig majonnäs.
Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Majonnäs med wasabi
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan