Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 1
Recept: 648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grön sparris färsk 2.0 knippen 16%
Silverlök 2.0 styck 12%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 14%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 0.5 dl 58%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skär bort torr fotände på sparrisen. Dela sparrisen i 3 bitar.
- Skala silverlök och skär tunna ringar.
- Blanda i en bunke sparris och silverlök. Dra några varv med pepparkvarnen. Pressa över citronjuice. Tillsätt lite salt och olivolja. Låt stå och dra i 30 minuter.
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Råmarinerad grön sparris till maten
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan