Champagnesill

Champagnesill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Inläggningssill

210.0 

gram

Purjolök

0.5 

st liten

Creme fraiche

3.0 

dl

Gräddfil

1.0 

dl

Granatäpple

0.5 

styck

Mousserat torrt vin

1.0 

dl

Forellrom saltad

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1701 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 210.0 gram 26%

Purjolök 0.5 st liten 1%

Creme fraiche 3.0 dl 57%

Gräddfil 1.0 dl 8%

Granatäpple 0.5 styck 1%

Mousserat torrt vin 1.0 dl 4%

Forellrom saltad 3.0 msk 3%

Tillagning (15 min + 36 tim )

  1. Ta ut sillen och låt rinna av. Rensa och finhacka purjolök.
  2. Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.
  3. Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.
  4. Häll på champagn, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.
  5. Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
  6. Ställ sillen kallt och dra i 1-2 dygn, helst 2.
  7. Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.

Kockens kommentar

Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.

Menyse´s kommentar: Utsökt god!

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Champagnesill