
Champagnesill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 210.0 gram 26%
Purjolök 0.5 st liten 1%
Creme fraiche 3.0 dl 57%
Gräddfil 1.0 dl 8%
Granatäpple 0.5 styck 1%
Mousserat torrt vin 1.0 dl 4%
Forellrom saltad 3.0 msk 3%
Kock: Sturegallerian
Tillagning (15 min + 36 tim )
- Ta ut sillen och låt rinna av. Rensa och finhacka purjolök.
- Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.
- Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.
- Häll på champagn, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.
- Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
- Ställ sillen kallt och dra i 1-2 dygn, helst 2.
- Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.
Kockens kommentar
Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.
Menyse´s kommentar: Utsökt god!
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Champagnesill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: