Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 276
    
                Kcal / portion: 213
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 1706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Grahamsmjöl 2.0 dl 23%
Vetemjöl 5.0 dl 62%
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Vatten 3.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 13%
Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%
Kockskolan:
Baka matbröd med jäst > Äts ej
Om kuvertbröd > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Om kalljäsning bröddeg > Äts ej
Så rundrivs deg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten. Rör om tills jästen löst sig.
 - Tillsätt salt, olja, och mjöl. Knåda degen och rundriv (forma) till frallor. Lägg frallorna på en liten plåt. Täck med plastfilm.
 - Sätt in i kylskåp över natt. Max 12 timmar.
 - Nästa dag: Sätt ugnen på 250°C.
 - Grädda frallorna i 10 minuter.
 
Kockens kommentar
Små grahamsfrallor passar utmärkt som kuvertbröd. Läs mer > Om kuvertbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Passar till
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Kalljästa grahamsfrallor
- 
                
                  
                
                Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
 - 
                
                  
                
                Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
 - 
                
                  
                
                Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
 - 
                
                  
                
                Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
 - 
                
                  
                
                Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 
              
              
                    