Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 325
    
                Kcal / portion: 79
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2374 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 26%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 1.0 platta 70%
Basilika 1.0 kruka 0%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 4%
Smördegsplattor fryst 2.0 plattor 27%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Ta ut smördegsplattorna ur frysen.
Sätt ugnen på 200ºC. - Mixa basilika med soltorkade tomater.
 - Halvera brieosten på längden i två plattor.
Bred ut basilikamixet på den undre plattan.
Lägg på den andra plattan. - Lägg över i rund ugnsfast form med kant.
Formen bör vara något störren än osten. - Kavla ut smördegsplattorna på mjölat bord.
Klä in osten med smördeg. - Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.
 
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Smördegsinbakad hel basilikabrie
- 
                
                  
                
                Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    