Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2823 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 4.0 dl 40%
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 34%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Paprika gul 0.5 styck 1%
Salladslök 1.0 styck 0%
Tomater 1.0 styck 1%
Kebabfeferoni 2.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Chilifrukt grön 0.5 styck 0%
Cornichon konserv 4.0 styck 0%
Mynta färskhackad 0.5 dl 0%
Lönnsirap 1.5 msk 2%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 11%
Russin 4.0 msk 4%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Ansa grönsakerna, skala vitlök. Hacka paprika, feferoni och mynta. Salladslök, vitlök och chilifrukt finhackas. Dela cornichonerna på längden. Grovskär tomat.
- Lägg grönsakerna i en skål. Rör ner lönnsirap, tamari och olja. Tillsätt nötter, bulgur och russin. Peppra. Blanda väl och ställ kallt.
- Strimla kycklingen. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Stek strimlorna några minuter tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen. Salta och peppra.
- Lägg upp sallad på tallrikar oh födela kycklingen.
Kockens kommentar
En god kall rätt som passar till både vardag och fest eftersom du kan göra den kvällen innan och bara ta fram. Kycklingen kan bytas ut mot biff, quorn eller skaldjur. Variera grönsaker enligt egen smak. Tamarisoja kan bytas ut mot annan japansk soja.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan