Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter

Foto: Arne Adler

Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur gryn

4.0 

dl

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Paprika röd

0.5 

styck

Paprika gul

0.5 

styck

Salladslök

1.0 

styck

Tomater

1.0 

styck

Kebabfeferoni

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Chilifrukt grön

0.5 

styck

Cornichon konserv

4.0 

styck

Mynta färskhackad

0.5 

dl

Lönnsirap

1.5 

msk

Tamarisoja }

2.0 

msk

Rapsolja

1.0 

msk

Cashewnötter osaltade

1.0 

dl

Russin

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Bonnet Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2823 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 446 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 4.0 dl 40%

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 34%

Paprika röd 0.5 styck 1%

Paprika gul 0.5 styck 1%

Salladslök 1.0 styck 0%

Tomater 1.0 styck 1%

Kebabfeferoni 2.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Chilifrukt grön 0.5 styck 0%

Cornichon konserv 4.0 styck 0%

Mynta färskhackad 0.5 dl 0%

Lönnsirap 1.5 msk 2%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Cashewnötter osaltade 1.0 dl 11%

Russin 4.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
  2. Ansa grönsakerna, skala vitlök. Hacka paprika, feferoni och mynta. Salladslök, vitlök och chilifrukt finhackas. Dela cornichonerna på längden. Grovskär tomat.
  3. Lägg grönsakerna i en skål. Rör ner lönnsirap, tamari och olja. Tillsätt nötter, bulgur och russin. Peppra. Blanda väl och ställ kallt.
  4. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Stek strimlorna några minuter tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen. Salta och peppra.
  5. Lägg upp sallad på tallrikar oh födela kycklingen.

Kockens kommentar

En god kall rätt som passar till både vardag och fest eftersom du kan göra den kvällen innan och bara ta fram. Kycklingen kan bytas ut mot biff, quorn eller skaldjur. Variera grönsaker enligt egen smak. Tamarisoja kan bytas ut mot annan japansk soja.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter