Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%
Jordgubbar färska 12.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 12%
Passar till:
Champagne 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon.
Skär i halvstora bitar. - Smält choklad i vattenbad.
Choklad får inte koka, bara smältas.
Koka upp vatten i en kastrull och ställ en mindre kastrull i vattnet. - Lägg ut smörpapper på en mindre bricka.
Doppa gubbar och mango i chokladen.
Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 min.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm