Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad 70-85%

200.0 

gram

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Mango

1.0 

styck

 

Passar till:

 

Champagne

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Grande Maison Cuvée des Anges

Sött vitt vin
Pris: 99 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%

Jordgubbar färska 12.0 styck 3%

Mango 1.0 styck 12%

 

Passar till:

Champagne 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och kärna ur mangon.
    Skär i halvstora bitar.

  2. Smält choklad i vattenbad.
    Choklad får inte koka, bara smältas.
    Koka upp vatten i en kastrull och ställ en mindre kastrull i vattnet.

  3. Lägg ut smörpapper på en mindre bricka.
    Doppa gubbar och mango i chokladen.
    Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 min.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar