Fårostfyllda auberginerullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fårostfyllda auberginerullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Salt

 

 

Getost (el. fårost)

400.0 

gram

Bladpersilja

1.0 

knippe

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1773 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 298 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 8%

Salt 0%

Getost (el. fårost) 400.0 gram 78%

Bladpersilja 1.0 knippe 1%

Olivolja 2.0 msk 13%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Tandpetare %

Tillagning (40 min )

  1. Skiva auberginen tunt på längden. Lägg på fat och salta. Låt stå i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Finhacka persilja. Blanda i en bunke persilja, smulad fårost, olivolja, citronjuice och sambal oelek.
  4. Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller ugnsplåt. Lägg 1 rågad msk fåroströra på varje aubergineskiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Sätt in i ugnen i cirka 6 minuter.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Fårostfyllda auberginerullar