Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 8%
Salt 0%
Getost (el. fårost) 400.0 gram 78%
Bladpersilja 1.0 knippe 1%
Olivolja 2.0 msk 13%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skiva auberginen tunt på längden. Lägg på fat och salta. Låt stå i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Finhacka persilja. Blanda i en bunke persilja, smulad fårost, olivolja, citronjuice och sambal oelek.
- Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller ugnsplåt. Lägg 1 rågad msk fåroströra på varje aubergineskiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Sätt in i ugnen i cirka 6 minuter.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Fårostfyllda auberginerullar
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon