Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat

Lägg till ingredienser

Sats dl: 2

Sesamfrön

9.0 

msk

Vatten

3.0 

msk

Citronjuice

3.0 

tsk

Olivolja

6.0 

msk

Havssalt

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Tahinipasta färdig }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 527

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1153 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 54%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Sesamfrön 9.0 msk 41%

Vatten 3.0 msk 0%

Citronjuice 3.0 tsk 0%

Olivolja 6.0 msk 59%

Havssalt 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Tahinipasta färdig } Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa tills slät massa.

Kockens kommentar

Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Pastan har gamla anor och omnämns i en arabisk kokbok från 1400-talet. Ordet tahini betyder mala. Pastan förekommer också i det israeliska köket. Används som tillbehör till mat, särskilt till orientalisk mat. Tahini blandas gärna med bönor av olika slag (hummus) och ingår till exempel i taratosås (se dito recept). Finns färdig att köpa i välsorterade butiker (läs mer > Färdig tahinipasta). 

Passar till

Hummus med tahini

Taratosås

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat